Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сьогодні на кухні у більшості господинь замість звичної плити встановлена панель. Ця компактна помічниця володіє великим функціоналом, забезпечує максимальний комфорт при приготуванні їжі, економить простір і прикрашає інтер'єр.
Види варильних панелей
Для зручності користувачів і в залежності від багатьох особливостей домашніх комунікацій були розроблені різні види цих приладів. Варильні панелі відрізняються за кількома параметрами:
- Принцип роботи - класичні чавунні «млинці», індукційний, галогенні лампи, стрічкові нагрівальні елементи Hi-Light. Газові конфорки можуть бути забезпечені багаторівневою подачею палива, їх може бути кілька на панелі, від 2 до 6. Електронагрівальні зони відрізняються не тільки потужністю, але і формою. Виробник може також комбінувати електронагрів і газові конфорки.
- Організація робочого місця - залежне або незалежне функціонування визначає, в першу чергу розташування панелі щодо духовки. В одних встановлено якісне управління, інші дуже компактні. Незалежні панелі можна вибирати окремо від духовки або не купувати її взагалі.
- Розміри - за типом і кількістю конфорок визначаються також габарити панелі, то, як вона впишеться в інтер'єр і нішу гарнітура. Бувають професійні моделі, дуже широкі, а звичайні побутові для пересічних господинь варіюються по довжині від 30 до 90 см. Зазвичай 4-5 конфорок розміщені на стандартній панелі шириною 60 см.
- Тип управління - сенсор реагує на легкий дотик руки, сучасні та практичні плоскі поверхні легко миються і компактні. Механіка ж більше цінується покупцями через простоту і звичності, ручками задати потрібний параметр для багатьох простіше і надійніше.
- Матеріал виготовлення - емальована панель доступна, витримує сильний жар і практична, проте нерідко утворюються сколи та тріщини. Нержавійка за вартістю трохи вище, але все одно, доступна широкому колу споживачів, температура і механічні пошкодження їй не страшні, але догляду потрібно більше. Склокераміка дорожче всіх, але це найсучасніше рішення. Зручна, стильна і практична склокерамічна панель легко чиститься і безпечна у використанні.
Як правильно доглядати і експлуатувати варильні панелі
Будь то елітний прилад або модель, яка коштує недорого, дотримуватися деяких правил все ж буде потрібно:
- Склокераміка досить тендітна, тому краще уникати ударів і падіння посуду.
- На будь-який варильній панелі не можна різати продукти.
- Від алюмінієвого посуду доведеться відмовитися на користь нержавіючої сталі з дном високої міцності.
- Прилади без таймерів краще не кидати, а завжди стежити за процесом готування.